Praktisk info

Adkomst

– Fly til Alicante med SAS, Norwegian og Ryanair fra flere norske byer. Derfra er det 10 mil til Jávea. Kjøretid ca 1 time.

– Du kan også fly fra Gardermoen og Rygge til Valencia med SAS og Ryanair. Også derfra er det 10 mil å kjøre.

– Det går buss til Jávea fra både Alicante og Valencia.

Om Spania

Spania ligger i Vest-Europa og omfatter størstedelen av Den iberiske halvøy, i tillegg til to øygrupper (Kanariøyene i Atlanterhavet og Balearene i Middelhavet) og to byer (Ceuta og Melilla) i det nordlige Afrika. I utstrekning er Spania det fjerde største landet i Europa, etter Russland, Ukraina og Frankrike, og det nest største i Den europeiske union. Landområdet er på 505 955 km². Spanias fysiske grenser er de følgende: Portugal og Atlanterhavet i vest, Middelhavet i øst, Gibraltarstredet i sør og Pyreneene og Frankrike, sammen med Biscayabukta og Det kantabriske hav, i nord.

Om Jávea

Jávea (spansk/internasjonal skrivemåte)

Xábia (valenciansk skrivemåte)

Jávea har 326 soldager i løpet av året og flest soltimer i hele Spania.

Jávea ligger omtrent midt mellom Alicante i sør og Valencia i nord, avstanden er ca 100 km fra Valencia og 90 km fra Alicante – begge steder med internasjonale flyplasser, dvs ca en times kjøring. Jávea er en relativt stor by med ca. 30.000 innbyggere og området rundt er stort. Lokalbefolkningen er vennlige og inkluderende.

Ifølge Verdens Helse Organisasjon W.H.O. har Jávea et av verdens beste klima. Jávea har flest soltimer i løpet av året i hele Spania og har en gjennomsnittlig temperatur på mellom 18 og 24 grader.

Jávea blir ofte omtalt som Costa Blanca´s juvel. Ikke så rart, for her finnes et av de mest varierte landskap langs hele Middelhavskysten! Klipper og daler utgjør et vakkert turterreng, og til toppen av fjellet Montgó (743 moh) finnes det flere ruter som byr på fantastisk utsikt! Denne toppen er et yndet mål for turgåere.

Jávea består av 3 forskjellige områder: Det opprinnelige Jávea med sin gamleby med smale gater, havnen med fiskebåter og Arenal-stranden.

I sentrum kan man finne stranden «La Grava», med sin hyggelige promenade, barer og restauranter.

Gamlebyen i Jávea og den vakre havnen utgjør en viktig del av byens særpreg. De trange brostensbelagte gatene har mange utmerkede og moderne butikker, men har samtidig klart å bevare det opprinnelige. Gamlebyen har også mengder av utmerkede og trivelige restauranter, fortauskaféer og barer. Moderne tilskudd i  form av gallerier, internett-kaféer og moderne butikker finnes også i en tradisjonell setting. Super-sjarmerende! La oss heller ikke glemme havnen med den flotte marinaen og den nydelige strandpromenaden.

Jáveas strender er flotte! Stranden El Arenal er den mest populære, nesten én kilometer lang med fin sand og palmer for skygge og trivsel. Arenal-stranden er favoritten blant turister. Strandpromenaden er fullpakket av barer, restauranter og shoppingmuligheter. I sommermånedene juli og august forvandler Arenal-området seg til et 24 timers strand- og festområde. Utenom dette er Jávea et stille og rolig område.

I utkanten av byen ligger Granadella-stranden, denne er kåret til en av Spanias yndigste badebukter! Her kan man nyte strandlivet og de små tavernaene helt til kvelden faller på.

Videre sørover finner du » Cala de la Barraca», en steinstrand med krystallklart vann og
«la Isla del Portichol» som ligger bare noen kilometer utenfor Jávea. Videre sørover
kommer du til små, skjulte viker og strender, alle med en eksepsjonell skjønnhet.

Jávea ligger vakkert til, mellom de to utsiktsklippene Cap de la Nau og Cap de Sant Antonio. Mer spektakulær natur finner du knapt langs denne kysten. Ved Cap de Sant Antonio ligger også nasjonalparken Montgó, et populært turområde.

Det er korte avstander til andre småbyer som f.eks. Moraira, Pedreguer og Benitaxell. Det er også korte avstander til litt større byer som Denia, Altea, Calpe og Alicante. Om man ønsker seg en storbytur, så er det kun én times kjøring til Valencia!

Om Villa Perla

I Jávea har vi funnet vår perle,  “Villa Perla”. Her har vi tilgang til alt hva Jávea og byens omkringliggende natur byr på.

Villa Perla  ligger blant vakre appelsin- og olivenlunder, med spredt villabebyggelse. Det spektakulære fjellet Montgó ruver flott i bakgrunnen. Det er kun 15 minutter å gå inn til den sjarmerende gamlebyen i Jávea.

Med sykkel kommer man seg lett rundt i området, både på veier nesten uten trafikk og på trafikkerte veier. Bilistene her har en helt annen respekt for syklister enn det man opplever i Norge.

Om man f.eks. ønsker å sykle til Arenal-stranden eller til den sjarmerende havnen El Puerto, kan man finne seg fine ruter gjennom den ene appelsinlunden etter den andre.

Med familien på strandtur, så er det nok best å ta seg rundt med bil. Det gjelder også når man skal gjøre innkjøp. I området er det mange matvarebutikker å velge mellom, og det er kun få minutters kjøring til disse. Mercadona skiller seg ut, her er utvalget stort med flott fiske- og kjøttvaredisk.

Villa Perla er en stor perle! Her er det plass til mange, og vi kan ønske store grupper velkommen til et opphold helt uten forstyrrelser av andre. Vi har 12 dobbeltrom med 11 bad.

Vi byr på et flott tårnhus som fellesområde! Her er det et stort felleskjøkken, stor tårnstue og en takterrasse med fantastisk utsikt mot sjø og dal, og ikke minst rett mot fjellet Montgó.

I uteområdet finnes grillhus med vedfyrt pizzaovn, stort basseng og barnebasseng, solsenger, bar med egen øltappekran, sittegrupper og flere terrasser. Her kan mange lett finne kosen sammen, men det er også god sjanse for å finne en plass for seg selv dersom det skulle være behov for det.