Jon Haukåssveen

Jon er internasjonal godkjent fjellfører. Han liker å jobbe med mennesker i ulike situasjoner, det være seg en føringstur i høgfjellet eller den gode og utviklende samtalen i en konferansesal. Dialogen er utviklende da alle parter er inkludert.

UIAGM Tindevegleder/ Mountian guide

+47 9951 3140 jon@t-o.no

 -

Karrieren kort oppsummert ser slik ut: Jon startet aktivt friluftsliv når han var 7 år! Videre tok han idrettslinje på Vgs (skihopping). Livet tok en litt ny vending i form av befalskole og krigsskole. Deretter ulike tjenestestillinger i Forsvaret i ulike deler av det norske land og utland.

Etter en del år gikk ferden til Rjukan . Der som daglig leder av Sivilforsvaret. Parallelt studerte han ledelse og administrasjon (Bachelor grad).

Lysten på å svinge i gang med noe nytt gjorde at Jon startet Telemark Opplevelser parallelt med å utdanne seg til Internasjonal Tindevegleder (UIAGM/IFMGA/IVBV) – en utdanning som gir muligheten til å føre kommersielt i høyfjellet over hele verden.
Sammen med sin Tone har Jon levd fulltid av opplevelsesbasert næring i 12 år i Norge. Sommersesongen blir Jon og Tone fortsatt å finne i Norge for å drive Telemark Opplevelser AS på Rjukan, men på vinteren blir fokuset nå å jobbe mest i Spania.

Og litt om fritiden til Jon:
* Vanskeligheter med å skille arbeid og fritid.
* Lidenskapelig opptatt av friluftsliv og spesielt klatring, noe som har vært en lidenskap i over 30 år.
* Aktiv i organsisasjonsarbeid, alt i fra president i Norges Klatreforbund til leder i hovedutvalg for kultur i Tinn kommune.
* Turer til fjerne himmelstrøk, hvor bratte formasjoner i naturen gir størst glede!
* Være mest mulig sammen med den lille sønnen Oliver.
* Pizzabaking (som han liker både å lage – og spise!)

Ansvar på Villa Perla:
* Gruppeprosesser med vekt på bedriftskultur.
* Føring på fjellturer
* Andre aktiviteter
* Jobbe der hvor det trengs sammen med Audun, Irene og Tone